Winkel in Amsterdam Snelle levering Authenticiteit garantie Veilig betalen Groot assortiment
Toggle Nav

Vintage ringen kopen


U heeft een eigen stijl, hecht waarde aan kwaliteit en bent op zoek naar iets unieks voor om uw vinger. Waarom dan niet een vintage ring kopen? Wij hebben de mooiste exemplaren voor u verzameld – van ringen afkomstig van ’s wereldse bekendste luxe merken tot bijzondere gouden vondsten gemaakt door echte vakmensen.

per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 36

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 36

Van hoog naar laag sorteren

De betekenis van de ring

Het dragen van een ring als sieraad gaat terug tot de oudheid en heeft verschillende betekenissen gehad in verschillende culturen en tijdperken.

In het oude Egypte werden ringen vaak gebruikt als symbolen van macht en status, vooral door de farao's en andere leden van de aristocratie. Ringen werden ook gebruikt als zegels om documenten en brieven te verzegelen.

In het oude Griekenland en Rome werden ringen vaak gebruikt als symbolen van liefde en verbondenheid. Ringen werden vaak gegeven als huwelijksgeschenken en waren versierd met afbeeldingen van liefdesgoden en symbolen zoals harten en pijlen. Ringen werden ook gebruikt als zegels en waren belangrijk voor het afdichten van overeenkomsten en contracten.

In de middeleeuwen werden ringen vaak gebruikt als symbolen van macht en religie. De koningen en vorsten droegen vaak ringen met edelstenen en inscripties die hun status en autoriteit benadrukten. Ringen werden ook gebruikt als zegels en waren belangrijk voor het afdichten van documenten en brieven.

Tijdens de Renaissance en de daaropvolgende periode van barokke kunst werden ringen vaak gezien als kunstwerken en werden ze gemaakt met ingewikkelde ontwerpen en edelstenen.

In de moderne tijd dragen mensen ringen vaak als sieraden die hun persoonlijkheid, smaak en stijl weerspiegelen. Ringen worden vaak gegeven als cadeaus bij speciale gelegenheden zoals verlovingen, huwelijken en jubilea. Vandaag de dag blijft de ring een populair en veelzijdig sieraad


Wat is mijn ringmaat?

Een vintage ring kopen betekent kiezen voor een sieraad in een bepaalde maat. De maat van een ring wordt voor het gemak in millimeters vermeld. Deze komt overeen met de diameter van de ring. Heeft u nooit eerder uw ringmaat opgemeten, dan is het advies om dit te doen met behulp van een ring die u past. Om de maat van uw ring te bepalen, legt u deze bij de 0 cm op een liniaal zodat u uw ring precies in het midden kunt meten. U leest de binnenmaat af en telt de dikte van de ring dus niet mee. De meeste vrouwen hebben een ringmaat dat tussen de 16 en 20 valt voor een vintage damesring. Voor mannen ligt dit tussen de 20 en 22.

Gouden vintage ring kopen

Gouden ringen zijn een veel voorkomend type sieraad dat gedragen wordt om de vinger. Ze worden vaak gebruikt als symbolen van liefde en verbondenheid, zoals bij verlovings- of trouwringen. Gouden ringen zijn er in verschillende stijlen, van eenvoudig en klassiek tot opvallend en modern. Ze kunnen versierd zijn met edelstenen, diamanten of andere decoraties en worden vaak gezien als kostbare en waardevolle sieraden. Gouden ringen kunnen ook worden gebruikt als modeaccessoires en zijn een populaire keuze voor dagelijks gebruik of voor speciale gelegenheden.

Goudgehalte bij gouden ringen is een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het kopen van een gouden ring. Het geeft aan hoeveel puur goud er in de ring is verwerkt. Het goudgehalte wordt uitgedrukt in karaat (k). 18 karaat goud is een veelvoorkomende keuze voor gouden ringen. Het bevat 75% puur goud en 25% andere metalen zoals koper, zilver of palladium, die worden toegevoegd om de hardheid en duurzaamheid te verbeteren. 14 karaat goud is een andere populaire keuze voor gouden ringen. Het bevat 58,5% puur goud en 41,5% andere metalen. Het is iets harder en duurzamer dan 18 karaat goud, maar heeft een iets lager goudgehalte.

Zilveren vintage ring kopen

Zilveren vintage ringen zijn oude zilveren ringen die een bepaalde leeftijd hebben bereikt en een retrostijl uitstralen. Vaak zijn ze unieke stukken die niet langer in productie zijn, wat hun waarde en charme verhoogt. Vintage zilveren ringen hebben vaak een verhaal en kunnen een gevoel van nostalgie en geschiedenis oproepen. Ze kunnen verschillende ontwerpen hebben, van eenvoudige en klassieke stijlen tot gedurfde en extravagante ontwerpen. Zilveren vintage ringen kunnen worden gedragen als modeaccessoires of als sieraden met een speciale betekenis, zoals erfstukken of cadeaus. Ze zijn een populaire keuze voor diegenen die op zoek zijn naar unieke, authentieke en tijdloze stukken.

925 zilver, ook wel sterling zilver genoemd, is het meest voorkomende type zilver dat wordt gebruikt voor zilveren ringen en andere sieraden. Het bevat 92,5% puur zilver en 7,5% andere metalen, meestal koper. Het koper wordt toegevoegd om de hardheid en duurzaamheid van het zilver te verbeteren, zodat het beter bestand is tegen krassen en slijtage.

Vintage diamanten ring kopen

Diamanten symboliseren eeuwige liefde en verbondenheid en worden vaak gebruikt voor verlovings- en trouwringen. Vintage diamanten ringen zijn ringen met een diamant als centraal juweel. Diamanten zijn ook kostbare stenen vanwege hun zeldzaamheid, helderheid en schittering. Ze worden gewaardeerd om hun schoonheid, kwaliteit en duurzaamheid en worden beschouwd als een statussymbool en investering. Diamanten ringen hebben een unieke allure en kunnen verschillende ontwerpen hebben, van eenvoudige en klassieke stijlen tot gedurfde en opvallende ontwerpen. Ze zijn een populaire keuze voor speciale gelegenheden of als luxe-accessoires en kunnen een gevoel van glamour, elegantie en prestige oproepen.

Bekende diamanten ringen

Er zijn verschillende bekende producenten van diamanten ringen, elk met hun eigen unieke stijl en specialiteit. Hier zijn enkele voorbeelden:

Tiffany & Co: een iconische Amerikaanse juwelier van diamanten ringen en sieraden, bekend om hun hoge kwaliteit en tijdloze ontwerpen. Tiffany's diamanten ringen staan bekend om hun uitstekende kwaliteit en vakmanschap.

Cartier: een Franse luxeproducent die in 1847 werd opgericht. Het merk staat bekend om zijn elegante en luxe juwelen, waaronder diamanten ringen. Cartier gebruikt alleen de hoogste kwaliteit diamanten en creëert unieke ontwerpen die geliefd zijn bij velen en vaak als erfstukken worden doorgegeven.

Bvlgari: een Italiaanse juwelier die in 1884 werd opgericht. Als juwelier staat Bvlgari bekend om zijn luxueuze sieraden en diamanten ringen met gedurfde en opvallende ontwerpen. De iconische B.Zero1 is wellicht het bekendste model van dit merk.

De Beers:  is een Brits-Zuid-Afrikaanse diamantproducent die in 1888 werd opgericht. Het merk is een van 's werelds grootste diamantproducenten en staat bekend om zijn hoge kwaliteit diamanten. De Beers creëert ook diamanten ringen en andere sieraden met zijn diamanten.

Harry Winston: een luxueuze Amerikaanse producent van diamanten ringen. Het merk staat bekend om zijn grote, hoogwaardige diamanten en heeft enkele van de meest beroemde diamanten ter wereld gekocht en verkocht. Harry Winston creëert ook prachtige diamanten ringen en andere sieraden.

Waarom vintage ringen online kopen bij Boutique Amsterdam?

Wanneer u bij Boutique Amsterdam online vintage ringen koopt, kunt u rekenen op kwaliteit met een aantrekkelijk prijskaartje. Bovendien wordt elk item voor verkoop zorgvuldig gecontroleerd op kwaliteit en authenticiteit door onze vintage sieraden specialisten.

Winkelen in onze webshop biedt vele voordelen. Zo kunt u uw gewenste edelmetaal, ringmaat en budget selecteren om artikelen te bekijken die aansluiten bij uw voorkeuren. Iets gevonden die u leuk vindt? Koop veilig in onze webshop en u hoeft niet lang te wachten om uw vintage ring te dragen.

Vintage sieraden kopen bij ons betekent een vertrouwde aankoop doen. Het opereren als een online winkel met kopen op afspraak stelt ons in staat om onze prijzen altijd aantrekkelijk laag te houden. Wees gerust, door onze jarenlange ervaring in de juwelensector houden we de kwaliteit nauwlettend in de gaten en kunnen we prachtige stukken vinden die je waarschijnlijk nergens anders vindt. Zoekt u naast een vintage ring ook een vintage armband? Ook daar kunnen wij u bij helpen.