Winkel in Amsterdam Snelle levering Authenticiteit garantie Veilig betalen Groot assortiment
Toggle Nav

Vintage broche kopen


Een tijdje uit de mode geraakt, maar inmiddels weer helemaal hot. Een vintage broche online kopen is de ideale manier om een sieraad te treffen die helemaal bij uw stijl past. Van een Art Deco geïnspireerd model tot een romantische broche versierd met parels of diamanten. Ons aanbod broches is wisselend en uniek. Dat wil zeggen dat we van ieder model in de meeste gevallen slechts een enkel exemplaar voorradig hebben. Onze vakspecialisten hebben de mooiste tweedehands broches voor u op deze pagina verzameld.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Geschiedenis van de broche

De broche is een decoratief sieraad dat al duizenden jaren door mensen wordt gedragen. De geschiedenis van de broche gaat terug tot de bronstijd, rond 1500 voor Christus, waar hij werd gebruikt als een functioneel voorwerp om kleding vast te maken. Broches werden ook gebruikt door de oude Grieken en Romeinen, die hun kleding vaak versierden met broches van edelmetaal en edelstenen.

In de Middeleeuwen werden broches uitgebreider en sierlijker, en werden ze vaak gebruikt als statussymbool. Ze werden ook gebruikt om mantels en capes vast te maken, en werden vaak ontworpen met ingewikkelde patronen en motieven.

In de 18de en 19de eeuw werden broches populaire accessoires voor vrouwenkleding, vooral voor formele gelegenheden. Ze werden vaak gemaakt van edele metalen en versierd met parels en diamanten, en werden gedragen als symbool van rijkdom en sociale status.

Tijdens de Art Nouveau periode van de late 19de en vroege 20ste eeuw werden broches nog uitgebreider en artistieker, met ontwerpen geïnspireerd op de natuur en de natuurlijke wereld. Ze werden vaak gemaakt van email, goud en andere kostbare materialen, en waren zeer gewild bij verzamelaars.

Tegenwoordig worden broches nog steeds gedragen als decoratieve accessoires, vaak als een manier om kleur of persoonlijkheid toe te voegen aan een outfit. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei stijlen en ontwerpen, van klassiek en traditioneel tot modern en avant-gardistisch.


Hoe een vintage broche stylen?

Het stylen van een broche kan een vleugje elegantie en persoonlijkheid toevoegen aan elke outfit. Hier zijn een paar tips om u te helpen een broche te stylen:

Plaatsing: Broches kunnen op verschillende plaatsen worden gedragen, zoals op de revers van een blazer of jas, op een sjaal, op een hoed, op een jurk of blouse, of zelfs op een handtas. Experimenteer met verschillende plaatsen om de plek te vinden die het beste past bij uw outfit en de stijl van de broche.

Contrast: Een broche kan een knaller van kleur of textuur toevoegen aan een outfit. Denk na over de kleur en het materiaal van uw broche en hoe deze zal contrasteren met uw kleding. Kies een broche die de kleuren van uw outfit aanvult. Als u bijvoorbeeld een zwart-witte outfit draagt, zou een broche met zwart-witte stenen of parels geweldig staan.

Gelaagdheid: U kunt broches ook in lagen aanbrengen om een unieke look te creëren. Probeer twee of drie broches van verschillende grootte en stijl in laagjes te dragen om een opvallend stuk te creëren.

Balans: Als u een opvallende broche draagt, houd de rest van uw outfit dan eenvoudig om te voorkomen dat u er te druk uitziet. Als u daarentegen een eenvoudige broche draagt, kunt u meer accessoires toevoegen om een meer gelaagde look te creëren.

Stijl: Denk na over de stijl van de broche en hoe die uw outfit zal aanvullen. Een vintage broche kan goed passen bij een retro-geïnspireerde outfit, terwijl een moderne broche beter past bij een meer eigentijdse look.

Vergeet niet dat bij de styling van een broche de mogelijkheden eindeloos zijn. Experimenteer met verschillende stijlen en plaatsingen tot u de perfecte look hebt gevonden.


Luxe broches om uw stijl te verheffen

Veel modehuizen verwerken broches in hun collecties, maar enkele van de bekendere zijn:

Chanel: Het iconische Franse modehuis, opgericht door Coco Chanel, staat bekend om zijn klassieke en elegante broches. Chanel's kenmerkende camelia broche is een populaire keuze.

Dior: Het luxe modemerk staat bekend om zijn sierlijke brocheontwerpen. Dior's broches hebben vaak kleurrijke edelstenen en zijn geïnspireerd door de natuur.

Gucci: Het Italiaanse modehuis biedt een reeks broches die gedurfd en speels zijn. Gucci's broches hebben vaak fanastierijke ontwerpen en kunnen van verschillende materialen gemaakt worden.

Prada: Het high-end modemerk staat bekend om zijn opvallende broches. Prada's broches hebben vaak oversized kristallen en zijn ontworpen om op te vallen.

Givenchy: Het Franse luxe modehuis biedt een reeks broches die elegant en verfijnd zijn. De broches van Givenchy hebben vaak eenvoudige, geometrische ontwerpen en zijn gemaakt van hoogwaardige materialen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van modehuizen die bekend staan om hun brocheontwerpen. Andere merken die broches aanbieden zijn Louis Vuitton, Saint Laurent en Balenciaga.


Online vintage broches kopen

Naast prachtige vintage oorbellen kan ook een vintage broche een finishing touch geven aan je look. Ontdek onze handgeselecteerde selectie vanuit het comfort van uw eigen huis in de Boutique Amsterdam webshop. Door onze jarenlange ervaring in de sieradenbranche houden wij de kwaliteit nauwlettend in de gaten en kunnen wij prachtige stukken leveren die u waarschijnlijk nergens anders zult vinden.