Winkel in Amsterdam Snelle levering Authenticiteit garantie Veilig betalen Groot assortiment
Toggle Nav

Bijzondere vintage oorbellen kopen


Oorbellen maken een outfit af. Elke dag opnieuw. Dus waarom niet uzelf of uw geliefde verwennen met een mooi paar vintage oorbellen die u direct online kunt kopen? Bij Boutique Amsterdam hebben wij een uniek en steeds wisselend aanbod sieraden in alle soorten en maten. Van elegante oorstekers tot opvallende oorringen. In onze webshop bekijkt u alle beschikbare modellen en bestelt u deze eenvoudig  en direct online.

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

Van hoog naar laag sorteren

Het verhaal achter oorbellen dragen

Oorbellen zijn al eeuwenlang een populair sieraad. De geschiedenis van de oorbel gaat terug tot de oudheid, waar oorbellen werden gedragen door mannen en vrouwen in verschillende culturen over de hele wereld.

In het oude Egypte werden oorbellen gedragen door zowel mannen als vrouwen. Oorbellen waren een belangrijk onderdeel van het uiterlijk en werden vaak versierd met edelstenen en goud. In sommige gevallen werden oorbellen gebruikt als een statussymbool en om de rijkdom van de drager te tonen.

In het oude Griekenland werden oorbellen vaak gedragen door vrouwen en werden ze versierd met edelstenen en parels. Oorbellen werden ook gebruikt om religieuze redenen en werden vaak gedragen door priesters en priesteressen.

In het oude Rome werden oorbellen gedragen door zowel mannen als vrouwen. Oorbellen waren vaak gemaakt van goud en werden versierd met edelstenen en parels. Oorbellen werden ook gebruikt als statussymbool en om de rijkdom van de drager te tonen.

In sommige Aziatische culturen werden oorbellen gedragen door mannen en werden ze vaak gebruikt om de sociale status van de drager te tonen. In andere culturen werden oorbellen voornamelijk door vrouwen gedragen en werden ze versierd met edelstenen en parels.

In de moderne tijd zijn oorbellen nog steeds een populair sieraad. Ze zijn er in allerlei verschillende stijlen en worden gedragen door zowel mannen als vrouwen. Oorbellen zijn een manier om persoonlijke stijl en smaak uit te drukken en kunnen worden gebruikt om een outfit compleet te maken.


Verschillende soorten vintage oorbellen

Oorbellen zijn er in verschillende modellen. U kiest het oorsieraad dat past bij uw stijl of gelegenheid. Enkele voorbeelden zijn:

Knopjes: Dit zijn kleine oorbellen die dicht op het oor zitten en een eenvoudige en klassieke look hebben.

Hangers: Oorbellen die onder het oor bungelen en verschillende lengtes kunnen hebben heten hangers. Ze kunnen worden versierd met edelstenen, parels, kralen of andere decoraties.

Ringen: Oorringen zijn ronde oorbellen die door het oorgaatje worden gestoken en volledig of gedeeltelijk om het oorlelletje heen zitten.

Creolen: Dit zijn ronde oorbellen die door het oorgaatje worden gestoken en volledig rond zijn. Ze kunnen van verschillende maten en materialen gemaakt zijn.

Oorklimmers: Oorbellen die langs de oorschelp omhoog klimmen en een unieke en moderne look hebben.

Clip-ons: Clip-on oorbellen zijn oorbellen die geen gaatjes nodig hebben en aan het oor worden bevestigd met een clip.

Ear cuffs: Oorbellen die om de oorschelp heen worden bevestigd zonder een oorgaatje nodig te hebben.


Van parel oorbellen tot diamanten oorstekers…

Oorbellen kunnen worden gemaakt met verschillende soorten metaal, zoals goud, zilver en platina. Ze kunnen ook worden versierd met parels, diamanten of andere edelstenen om extra glans en sprankeling toe te voegen.

Parel oorbellen zijn oorbellen waarbij parels worden gebruikt als decoratie. Parel oorbellen kunnen worden gemaakt met verschillende soorten parels, zoals zoetwaterparels, Akoya-parels, Tahitiaanse parels en Zuidzee-parels. Parel oorbellen kunnen verschillende vormen en maten hebben, van kleine ronde parels tot grote barokke parels.

Wanneer u parel oorbellen wilt kopen, is het belangrijk om rekening te houden met de kwaliteit van de parels. De kwaliteit van een parel wordt bepaald door factoren zoals glans, oppervlaktekwaliteit, grootte, kleur en vorm. Hoe hoger de kwaliteit van de parels, hoe duurder de oorbellen waarschijnlijk zullen zijn.

Diamanten oorbellen zijn oorbellen die diamanten als decoratie gebruiken. Diamanten zijn een van de meest gewilde edelstenen ter wereld vanwege hun unieke schittering, helderheid en hardheid. Diamanten worden vaak gebruikt in sieraden, waaronder vintage oorbellen en vintage armbanden, en zijn een populaire keuze voor speciale gelegenheden zoals bruiloften en jubilea. Diamanten oorbellen zijn een tijdloos en elegant sieraad dat zowel bij dagelijkse outfits als bij formele gelegenheden kan worden gedragen. Ze zijn een investering en kunnen generaties lang worden doorgegeven.

Wanneer u diamanten oorbellen wilt kopen, is het belangrijk om rekening te houden met de kwaliteit van de diamanten. Diamanten worden beoordeeld op basis van de 4 C's: carat (karaat), clarity (helderheid), color (kleur) en cut (slijpvorm). Hoe hoger de kwaliteit van de diamant op elk van deze 4 factoren, hoe duurder de oorbellen waarschijnlijk zullen zijn.


Uw vintage oorbellen kopen online, snel in huis

Wilt u vintage sieraden online kopen? Dan bent  u bij Boutique Amsterdam aan het juiste adres. Ons team van vakspecialisten heeft de mooiste exemplaren voor u verzameld. En dat niet alleen. Elk item die wij verkopen wordt eerst grondig nagekeken en vakkundig schoongemaakt zodat u altijd verzekerd bent van de kwaliteit van de vintage oorbellen die u online koopt. Neem snel een kijkje en kies de oorbellen die bij u passen. Eenmaal besteld, beloven wij uw aankoop snel en veilig tot aan uw voordeur te bezorgen.


Waarom vintage oorbellen kopen bij Boutique Amsterdam?

Wanneer u vintage sieraden bij ons koopt, heeft u zekerheid van uw aankoop. Doordat wij uitsluitend online opereren, heeft dat voor u als koper vele voordelen, met name dat wij onze prijzen aantrekkelijk laag kunnen houden. Onze jarenlange ervaring in de sieradenbranche betekent dat wij oog hebben voor kwaliteit en de mooiste objecten weten te verzamelen die u haast nergens anders tegen zult komen.